Costers del Siurana - Clos de l'Obac
Besøg på vingården i maj 2012

Det blev en uforglemmelig oplevelse på en smuk lille vingård. Det var et inspirerende, charmerende og sjovt besøg - og vinene er virkelig verdensklasse!

Se
- Ankomst og modtagelse >
- Vineriet >
- Terroir >
- Lageret >
- Vinene >
- Vinsmagningen >
- Vinkøb >
- Frokost >
- Tak >


Og især:
- Læs en af deltagernes fortælling om turen til Priorat, ikke mindst om besøget på Costers del Siurana >

Ankomst og modtagelse
Vi blev modtaget af Carles Pastrana, der ejer vingården sammen med sin hustru, Mariona Jarque, som jeg havde aftalt besøget med. Allerede i forbindelse med aftalen og modtagelsen fornemmede vi, at det ville blive et spændende besøg.
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Ankomst og modtagelse

Ankomst og modtagelse

Ankomst og modtagelse

Ankomst og modtagelse

Ankomst og modtagelse

Ankomst og modtagelse

Carles Pastrana til højre

Ankomst og modtagelse

Ankomst og modtagelse

Ankomst og modtagelse

Ankomst og modtagelse

Vineriet
Vi fik først en engageret og inspirerende gennemgang af hele vineriet.
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Udstilling med billeder af lokal kunstner

Udstilling med billeder af lokal kunstner

Terroir
De - næsten håbløse - dyrkningsforhold på terrasser på bjergsiderne bestående af et tykt lag skifer fik vi forklaret ved hjælp af billeder:
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Terroir

Terroir

Carles Pastrana forklarer...

Terroir

Terroir

Lageret
Her imponerede ikke mindst de flot udsmykkede franske egetræsfade med dekorationer kreeret af Mariona Jarque:
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Lager

Lager

Lager

Lager

Lager

Lager

Egetræsfade med flot udsmykning

Lager

Egetræsfad med flot udsmykning

Lager

Udsmykningen på egetræsfadene

Lager

Udsmykningen på egetræsfadene

Lager

Lager

Lager

Lager

Lager

Lager

Lager

Lager

Vinene
Vi sluttede i det hyggelige vin-smagnings-rum. Her var flotte udstillinger af vinene:
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Udstilling

Vinsmagningen
Og så til vinsmagningen - besøgets helt store højdepunkt!

Et flot bord med dækkeservietter (se det første billede) med de 4 vine, vi skulle smage.

Under smagningen øste Carles Pastrana beredvilligt om sin viden, om vinene og hans filosofi om vin, om hvordan det hele startede og den udvikling vingården havde været igennem. Der blev også fortalt små anekdoter om besøgende og familien. Alt på en sjov og charmerende måde. Stemningen var helt i top. Diskussionen om vin og alt andet flød...

Og så smagte vi yderligere et par vine, for som Carles Pastrana sagde: "Now we shall have some fun with those people from Denmark".
Vi smagte en anden årgang af Clos de l'Obac for at kunne fornemme forskellen på to årgange, idet Carles Pastranas filosofi er, at drue-blandingen fastholdes år efter år, uanset andre påvirkninger, og det vil uvilkårligt kunne give smags-forskelle årgangene imellem. Dette i modsætning til mange andre vinproducenter, der ændrer mere eller mindre i drue-blandingen hvert år for at få vinene til at smage ens år efter år. Med Carles Pastranas filosofi bliver det således hvert år mere spændende at smage en ny årgang!
Vi smagte også en Miserere, der var blevet åbnet for 24 timer siden. Den var helt fantastisk. Den første Miserere vi smagte var åbnet og havde stået i glasset i ca. 1 time og var en ren nydelse, men den kunne ikke måle sig med den anden, der havde åbnet sig endnu mere. Stor og elegant samt velafbalanceret som Miserere er, men endnu blødere. Kvinderne var vilde med den, så det er jo nok rigtig, når man karakteriserer Miserere som en feminin Priorat vin!
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Vinsmagning

Dækkeserviet med de fire vine

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

"Now we shall have some fun..."

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinkøb
Lidt handel blev det også til, så nogle kasser kom til Danmark:
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Clos De L'Obac

Topvinen - Tør rød Meget tæt, skinnende farve. Meget elegant næse af røde bær og modne bærfrugter. I munden, kødfuld, lang, kompleks og mineralsk. Fantastisk!

Miserere

2. vinen - Tør rød Tæt farve med mørklilla skær. I næsen, god mineralsk baggrund med noter af solbær og skovbær. I munden, lang og velafbalanceret. Stor, elegant og femenin Priorat vin!

Kyrie

Tør hvidvin - En stor hvidvin, hvis man er til krydrede og meget strukturerede hvidvine en meget, meget interessant hvidvin, men ikke en terassevin. Herlig!

Dolc De L'obac

Sød rød dessert vin med stor koncentration og 16 % alkohol indhold. En stor sød vin. som man helt kan falde i svime over - kvinderne gjorde det i hert fald.

Frokost
Efter besøget på vingården var der arrangeret frokost på vingårdens restaurant, Cellers de Gratallops, der ligger inde i den lille landsby, Gratallops.
Det er en charmerende lille restaurant. Vi fik en lækker frokost i høj klasse med noget for både øjet og ganen - og maden var ikke mindre inspirerende sammen med en Clos de l'Obac!
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Cellers de Gratallops

Restaurant

Cellers de Gratallops

Restaurant

Cellers de Gratallops

Restaurant

Cellers de Gratallops

Restaurant

Cellers de Gratallops

Restaurant

Cellers de Gratallops

Restaurant

Cellers de Gratallops

Restaurant

Cellers de Gratallops

Restaurant

Cellers de Gratallops

Restaurant

Cellers de Gratallops

Restaurant

Tak
Der skal lyde en stor tak til Mariona Jarque og Carles Pastrana for dette fremragende arrangement,
både besøget på vingården og frokosten på deres restaurant.
"From those Danes"


NCco v/N. C. Petersen Golf Alle 1A
DK-6000 Kolding
+45 40 18 80 72 ncp@ncco.dk