Vinsmagning i Priorat
Fortælling om besøg i maj 2012

En af deltagerne på turen til Priorat, Jens Filholm, fortæller her lidt om besøget, ikke mindst om besøget på Costers del Siurana (Clos de l'Obac):
 


Se godt på dette billede. Det udtrykker 8 glade danskeres fantastiske oplevelse på Clos De L'obac!

Forhistorien er, at vi fire herrer i selskabet nyder hinandens selskab gennem golf, fodbold, hådbold og lidt Skydebrødre aktivitet. Pigerne er på ingen måde misundelige, men havde ved flere lejligheder udtrykt ønske om, at afprøve vores samlede selskab under den sydlige himmelkugle.

Valget faldt på Barcelona, og forinden turen til Priorat, havde vi haft tre skønne dage i Barcelonas mylder af en metropol. Dejligt, men vi glædede os alle til vinturen, som var yderst veldokumenteret og planlagt af klubbens nestor - NC.

Tidlig morgen klokken ni var selskabet klar til afgang i en lettere bedaget Fiat, som bragte os sikkert ud af Barcelona. Turen til Priorater ikke mere en på 160 km. og er virkelig anbefales værdigt i kombination med by oplevelser i Barcelona.

Smukt var det og i stor kontrast til Barcelona, så snart man kommer lidt væk fra storbyen. Vejnettet er virkelig fint, og efterfølgende fik vi forklaret, at det sidste stykke op til centrum af Priorat, nemlig den lille by Gratallops, var helt nyt. Tidligere havde de sidste 15 kilometer været en meget drøj og lang oplevelse.

Når man kommer frem, fornemmer man rigtig hvordan beliggenheden højt i bjergene og med ryggen til endnu en bjergkæde om sommeren kan være en endog meget varm oplevelse, og hvordan man om vinteren kan have behov for Nordisk påklædning. Få dage før vi kom, den 9. maj, havde det sidste være tilfældet!

Fremme i Gratallops lykkes det os efter lidt bøvl at finde vejen til Clos De L'obac, som absolut ikke er værdig "hovedvej" til dette og Clos de Mogador.....

Fiat'en peb noget i fjedrene over de store huller, men fremme åbnede en meget smuk og blomsterrig gård sig. Pigerne ville gerne have haft dette store farveflor med hjem til det gryende forår.

På gårdspladsen, møder vi nu vingårdens ejer og idemand, Carlos Pastrana.

En mand som man straks fornemmer bærer entusiasme og visdom. Han er en meget afslappet verdensmand og entertainer, og han tryllebandt os alle i de næste par timer.

Historien bag Clos De L'obac er er jo et lille eventyr, hvor den dybe passion for god vin tænder et helt ungt ægtepar, hvor han er journalist, til at udleve drømmen og starte en vingård, på et område som historisk har været godt, men som nu er stort set ikke eksisterende.

Historien om de efterfølgende 35 års hårdt arbejde fra bar mark og til verdensucces, bør jo i bund og grund kunne danne rammen om en fantastisk film. Sceneriet, historien og menneskene er lige til det store lærred.

Det eftertryk som gårdspladsen efterlader med orden, styr på detaljerne og gennemført kvalitet går igen på hele ejendommen. Fra rummet, hvor druerne kommer ind fra vejen til bearbejdning, til tankene, lageret og til salgsrummet oser af kvalitet. Selv rummet til vinsmagningen er igen smagfuldt indrettet og samtidigt et rum som man føler sig godt hjemme i. Alt sammen sikkert ikke uvæsentlig med tanke på markedsføring og salg.

Carlos Pastrana personificerer det hele.

Han er hjerne og hjertet bag Clos De L'obac. Hans passion for vin og kvalitet gennemsyrer alt.

Han er rigtig spændende, vidende og med sans for entertainment. Man kan ikke undgå at blive smittet af hans engagement og lidt afslappede verdensmands hippie!

Vinene kan jeg ikke gengive, jeg er jo kun en aktiv vinnyder, som drikker det der bliver serveret. Et er dog sikkert, det hører blandt de absolut bedste jeg har drukket, og glæder mig rigtig meget til i familiens skød at drikke disse hjembragte fantastiske vine, og forsøge at videregive det store indtryk som Clos De L'obac og Priorat han efterladt.

Som indledt i beskrivelsen er Gratallops en rigtig god kombination med Barcelona. Vi spiste frokost i en lokal restaurant - Cellers de Gratallops - som Carlos Pastrana også ejede. Det var et klassemåltid ovenpå vinsmagningen, idet stedets kok var tidligere køkkenchef på en Michelin restaurant.

Vi var indlogeret på Hotel Cal Llop, et rigtig hyggeligt og lækkert sted.

Aftenen tilbragtes med endnu en vinsmagning på Clos Figueras. En helt anden oplevelse, hvor den efterfølgende middag under blomster pergulaen og en hel masse dejlig tappas, står som et andet af turen absolutte højdepunkter.
 

 
NCco v/N. C. Petersen Golf Alle 1A
DK-6000 Kolding
+45 40 18 80 72 ncp@ncco.dk