|
|
ARGIANO og NC... |
Så er vi kommet til "Brunello-land",
nærmere betegnet området omkring den lille charmerende bjerglandsby,
Montalcino, der er berømt for sin Brunello di Montalcino - vin. Tenuta di Argiano er en af Toscanas store, gamle majestætiske vingårde. Den ligger på toppen af en vidunderlig "bakke", syd-vest for Montalcino. Selve slottet er bygget i renæssancestil og blev opført fra 1581-1596. Der er har været dyrket vin på slottets marker lige siden. I 1992 overtog grevinde Noémia Marone Cinzano driften og revolutionerede kvaliteten, bl.a. med hjælp fra Sassicaias daværende ønolog, Giacomo Tachis. Sammen forbedrede de kvaliteten i Brunellovinen og skabte supertoscaneren Solengo, i dag en af Italiens ikonvine. I februar 2013 solgte Noémia Marone Cinzano Argiano til en gruppe af internationale investorer. Det nuværende winemaking team fortsætter som før. |
|
Tenuta di Argiano |
Noémia Marone Cinzano |
Dansk ønolog i verdensklasse Hans er opvokset i Bordeaux, men lige siden 1987 har han være på en uafbrudt ønologisk rejse, som ønolog over det meste af verden. Hans Vinding-Diers har allerede lavet vin i Australien, Sydafrika, Spanien, Portugal, Chile, Uruguay, Ungarn, Argentina og sidst, men ikke mindst i Italien. Erfaringen er således allerede enestående, og Hans Vinding-Diers talenter og evner er enorme. Hans Vinding-Diers sammen med Noémia Marone Cinzano > |
|
|
|
|
|
L´Orciaia Brunello di Montalcino Single Vd (rød) |
|
Druesorter: 100% Sangiovese Grosso Fadlagring: 12 måneder i 10% nye franske fade, 40% i 2. års fade, 50% større slovenske fade ("botti"). 24 måneder flaskelagring
Note: |
Brunello di Montalcino (rød) |
|
Druesorter: 100% Sangiovese Fadlagring: 12 måneder i franske fade (225 liter) og mindst 6 måneder i større slovenske fade ("botti").
Note: |
Solengo (rød) |
|
Druesorter: 45 % Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 25 % Syrah Fadlagring: 17 måneder på franske egefade
Note: |
Suolo (rød) |
|
Druesorter: 100% Sangiovese Fadlagring: 15-17 mdr. på nye franske egefade
Note: |
NC (rød) |
|
Druesorter: 40% Sangiovese, 30% Cabernet, 20% Merlot, 10% Syrah Fadlagring: 12 måneder på franske og slovenske egetræsfade
Note: |
Rosso di Montalcino (rød) |
|
Druesorter: 100% Sangiovese Fadlagring: 12 måneder på franske og slovenske egetræsfade
Note: |
L'O ROSATO (rosè) |
|
A ‘pink in pink’ Rosé proud of its Tuscan origin feminine, harmless, and attractive at sight - a strong character in sweet disguise. |
Druesorter: 100% Sangiovese Fadlagring: 1 måned på franske egetræsfade og 2 måneder i ståltanke
Note: |
Argiano producerer også: |
|
|
Besøg hos Argiano I september 2013 var vi en gruppe på 8 personer, der var på en kultur- og vinrejse til Toscana. Her besøgte vi Argiano, og det blev en rigtig god oplevelse. Vi fik en god rundvisning, hvor vi både var i vin-markerne, der stod lige overfor høsten, samt en gennemgang af vin-produktionen på det gamle vinslot. Rundturen sluttede med at smage på vingårdens flotte vine. Tak til Argiano for turen. |
|