Costers del Siurana - Clos de l'Obac |
NCco Klub"Vin" præsenterer: |
|
|
|
|
|
|
Costers del Siurana Vinhuset blev grundlagt af ægteparret Carles Pastrana og Mariona Jarque i 1987. Carles Pastrana er journalist fra Tarragona og Mariona Jarque er ønolog fra Barcelona. De ankom til området i slutningen af 70'erne og var som moderne pionerer med til at starte bølgen om "de nye Priorat vine". Målet var igen at lave vine i stil med de gamle vine som karteuserkloster Scala Deis munke lavede efter dets stiftelse i det XII århundrede. I 1991 fik Carles Pastrana sin vin Clos de L'Obac 1989 optaget på bladet Slow Foods liste over verdens bedste vine. Det markerede et gennembrud for Priorat og siden er områdets vine blevet stadig mere efterspurgte med Clos de L'Obac blandt de mest populære! |
![]() |
Mariona Jarque og Carles Pastrana I |
|
|
|
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Siden
den første høst i 1989, viser vine fra Clos de l'Obac og Miserere
ejendommene, at hvis de opbevares under rette temperatur, lys og
fugtighed, en fremragende udvikling og kan nydes over en lang
periode, afhængigt af tempoet i modningsprocessen i flasken, som
følger af de karakteristika, der markerer hver årgang. I det hele
taget har vinene fra denne vingård en enestående struktur og
fremragende organoleptiske egenskaber, det vil sige sanselige
oplevelser som smag, syn, duft. |
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
![]()
|
|
![]() |
|
|
Clos De L'Obac Druerne Garnacha, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot og Cariñena. Lagret på helt nye franske egetræsfade. Meget tæt, skinnende farve. Meget elegant næse af røde bær og modne bærfrugter. I munden, kødfuld, lang, kompleks og mineralsk.
|
![]() |
![]() |
Miserere Druerne Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Cariñena fra gamle vinstokke (over 40 år gamle). Lagret på 1. og 2. års franske egetræsfade. Tæt farve med mørklilla skær. I næsen, god mineralsk baggrund med noter af solbær og skovbær. I munden, lang og velafbalanceret. Stor, elegant og femenin Priorat vin. Begrænset årlig produktion. Vinen må gerne dekanteres så den åbner sig optimalt. Lagringspotentiale 25 - 30 år under de rigtige kælderforhold.
|
Dolc De L'obac Druerne Cabernet Sauvignon og Syrah. Vinen lagres på helt nye fade af fransk oprindelse. Sød dessert vin med stor koncentration og 16 % alkohol indhold. Rigtig flot til pate, foie-gras og store blåskimmeloste. Begrænset årlig produktion på ca. 3700 flasker, da marken (Camp dels Espills) kun er på 1, 05 ha. Flasken åbnes og dekanteres meget langsomt. Serveres ved 15 grader c. i STORE glas, og med max. 25% indhold af Dolc i glasset.
|
![]() |
![]() |
Kyrie Den er lavet af Granacha, Macabeo og Xarel.lo med blot et strejf af Moscatel. Bare 3.500 flasker af denne vin er lavet og de lave udbytter, fade gæring og lagring i nye franske egetræsfade, gøre det til en udsøgt vin værd at indsamle. Hvidvinen Kyrie er krydret og meget struktureret – bestemt en meget interessant hvidvin, men ikke en terrassevin.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Besøg på Costers del Siruana Min vin-ekspert besøgte vingården i juli 2010. Her er hans konklusion på besøget: "Der var en personlig og meget engageret rundvisning ved ejeren og vinmageren, Carlos Pastrana, selv. Og selv om det er en efterhånden verdensberømt vin (Clos de L’Obac), er mængderne så små, at bodegaen selv stadig nærmest virkede som en lidt hyggelig familiebodega i størrelsen og fornemmelsen." |
Som tidligere nævnt var jeg selv så heldig at besøge vingården i
maj 2012. Vi var en gruppe på 8 personer, der var på tur til Barcelona og tog en afstikker på et døgn til Priorat. Det blev en oplevelse af de helt store, bl.a.
besøget på Costers del Siruana. |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |