L´Orciaia Brunello di Montalcino
Single Vd (rød) |
Druesorter:
100% Sangiovese Grosso
Fadlagring:
12 måneder i 10% nye franske fade, 40% i 2. års fade, 50% større
slovenske fade ("botti").
24 måneder flaskelagring
Note:
Argianos Brunello L'Orciaia er en vin lavet på 2 vinmarker med det
samme "terroir" (jordbundsforhold), nemlig tufsten og limsten,
hvilket er unikt for netop disse vinmarker hos Argiano. Ifølge Hans
Vinding-Diers tilfører det vinen en meget delikat mineralitet og en
meget stor renhed i frugten. Hans Vinding-Diers' ambition er at
prøve at forstå og få det bedste ud af jordbundsforholdene på
Argiano, som han siger: "A new era has begun at Argiano, the aim
being to bring the land and grapes to the glass". |
Brunello di Montalcino (rød) |
Druesorter:
100% Sangiovese
Fadlagring:
12 måneder i franske fade (225 liter) og mindst 6 måneder i større
slovenske fade ("botti").
Note:
Dette er
Argianos "almindelige" Brunello, men også den er i en klasse for sig. Vinens fadlagring giver
den en ekstraordinær fedme og blødhed. Duften er mættet med
koncentreret, moden frugt og smagen er rig og generøs. |
Druesorter:
45 % Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 25 % Syrah
Fadlagring:
17 måneder på franske egefade
Note:
Supertoscaneren
Solengo har en uigennemtrængelig blæksort farve og bærer en
forrygende intens duft af mørk frugt, cassis, viol og vanille.
Smagen er fyldig og kraftfuld, med stort indhold af ekstrakt og
fine, modne tanniner. En nærmest udødelig vin, som forlængst har
slået sin plads i verdenseliten fast med syvtommersøm. Robert Parker
skriver "Solengo continues to be one of the hottest wines in Tuscany". |
Druesorter:
100% Sangiovese
Fadlagring:
15-17 mdr. på nye franske egefade
Note:
Suolo er en spektakulært aromatisk vin, som viser Sangiovese-druen
fra dens mest ekspressive side. Duften byder på superintens, rød
bærfrugt med mineralske undertoner, som bliver ved med at vælte frem
i et væk, desto længere vinen står i glasset. Smagen er rig og
generøs med en fløjlsagtig eftersmag af imponerende varighed. |
Druesorter:
40% Sangiovese, 30% Cabernet, 20% Merlot, 10% Syrah
Fadlagring:
12 måneder på franske og slovenske egetræsfade
Note:
Min "egen" vin, NC, er en rigtig supertoscaner, der så dagens lys
for første gang i 2002.
Jeg er selvfølgelig overbevist om, at vinens initialer, NC,
henviser til mit brand, NCco, men det kunne også henvise til
Noemi Cinzano,
Argiano's mangeårige ejer.
Sandheden er dog, at vinens latinske navn,
Non Confunditur, kan oversættes til "Du skal ikke forveksle". Ordene
indgik i våbenskjoldet som tilhørte den magtfulde Gaetani
d'Aragona-slægt, som residerede i landsbyen Argiano i middelalderen.
Påbuddet signalerede, at man ikke skulle forveksle slægtens ætlinge
med andre adelige - en Gaetani d'Aragona var nemlig af en særlig
støbning. Det er det samme signal, Grevinde Noemi vil sende: Non
Confunditur er ikke "bare" en supertoscaner, det er en vin af en
bemærkelsesværdig kvalitet. Vinen byder på en bouquet af solmoden
bærfrugt og nuancer af mokka, tobak og vanilje. Smagen er fast og
kødfuld, og eftersmagen er lang og intens. |
Rosso di Montalcino (rød) |
Druesorter:
100% Sangiovese
Fadlagring:
12 måneder på franske og slovenske egetræsfade
Note:
Den imponerende mørke vin rummer en indtagende bouquet af kirsebær,
sveskeblomme og et touch af mint og mokka. Smagen er virkelig saft-
og kraftfuld, med en meget fyldig og varm eftersmag, hvis intensitet
bærer tankerne hen imod en kostbar Brunello di Montalcino. Bedre kan
det næppe gøres. |
 |
A ‘pink in pink’ Rosé
proud of its Tuscan origin
feminine, harmless, and attractive at sight
- a strong character in sweet disguise. |
Druesorter:
100% Sangiovese
Fadlagring:
1 måned på franske egetræsfade og 2 måneder i ståltanke
Note:
L'O Rosato har en markant lys rubin-pink farve og en aroma af bløde
og søde sommerfrugter. Vinens fine, men alligevel faste struktur,
fremmer en fin balance af dens frugtagtige karakteristika og friske
syreindhold, som udfolder sig på ganen som bløde lag af moden frugt
og efterlader en tryllebindende finish. |
|