Prado Rey

NCco Klub"Vin" præsenterer:

Real Sitio de Ventosilla i Ribera del Duero er i en hurtig udvikling som de andre producenter i det nordspanske område.

Den store vingård har traditionelt solgt det meste af sin produktion til naboen Pesquera, men 1996 begyndte man selv at producere sine vine og med stort held. De sælger vinene fra Ribera del Duero under navnet PradoRey.

De har siden 1989 plantet 520 ha vinmarker med 11 forskellige kloner af Tinto Fino for 90% vedkommende. Resten består af 7% Cabernet Sauvignon og 3% Merlot.

I Parkers Wine Buy’ers guide står der: ”Vinene, som tilbringer min. 3 mdr. i egefade, mest amerikanske, er særdeles gode køb. Man får vine med stor fylde og intens frugt”.

 

Vin-sortiment...


Prado Rey Gran Reserva
95% Tempranillo, 3% Cabernet Sauvignon, 2% Merlot
36 måneder på 80% fransk eg og 20% andet eg
Karakteristik:
Farve: Intens rubinrød farve og jod i fælgene
Bouquet: Den har en stor kompleks aroma, især flåede røde vilde frugter, syltetøj, mineraler og balsamico på næsen og ... bliver mere subtil som den ånder i glasset
Smag: I munden er den elegant, lang og blød garvning, kompleks struktur, men dog meget afrundet og en lang og silkeagtig eftersmag.

Prado Rey Reserva
: 95 % Tempranillo, 3 % Cabernet Sauvignon og 2 % Merlot
Lagring: 20 måneder på amerikansk og fransk eg
Karakteristik:
Farve: Rubinrød med flot nuanceret kant
Bouquet: Kompleks aroma i starten med moden frugt og kompot. Efter let iltning kommer der en let røget duft med kaffebønner og mineraler
Smag: Elegant og behagelig i munden, hvor de bløde tanniner viser sig. Flot struktur med lang og silkeagtig afslutning

Prado Rey Crianza
: 95 % Tempranillo, 3 % Cabernet Sauvignon og 2 % Merlot
Lagring: 15 måneder på amerikansk og fransk eg
Karakteristik:
Farve: Mørk kirsebærrød
Bouquet: Kompleks aroma i starten med moden frugt, skovbund og blomster, hvor efter der kommer kraftigere aromaer af vanille og krydderier. Efter en tid i glasset breder der sig en duft af kaffebønner og mineraler
Smag: Behagelig med harmoni mellem frugt og fad. Elementer fra duften går igen i smagen, som slutter med fløjlsblød eftersmag

Prado Rey Roble
: 95 % Tempranillo, 3 % Cabernet Sauvignon og 2 % Merlot
Lagring: 6 måneder på amerikansk og fransk eg
Karakteristik:
Farve: Vinen præsenterer en intens lilla rød farve med violette toner
Bouquet: Den er meget frugtagtig, intens og cool, med et strejf af bær-kompot og balsamico samt krydret touch fra egetræsfade-modningen
Smag: I munden er den cool og meget vedholdende af frugt, rund og afbalanceret, fløjlsagtig og kødfuld, med lang eftersmag. En perfekt integreret strejf af egetræsfade.

Prado Rey Elite
: 100 % Tempranillo
Lagring: 18 måneder på amerikansk og fransk eg
Karakteristik:
Farve: Rubinrød farve med iodiseret undertoner. En strålende, uigennemsigtig vin
Bouquet: Komplekse aromaer. Efter iltning, kommer der dufte af frugt-kompot, mineraler og røg takket være kvaliteten og de egenskaber fra træet der anvendes ved lagringen.
Smag: I munden er den stor, rund med velintegrerede tanniner og en lang behagelig eftersmag, hvor alle varianterne kommer igennem.

Prado Rey Rosado
: 50 % Tempranillo og 50 % Merlot
Lagring: 3 måneder på fad
Karakteristik:
Farve: Smuk iriserende rød
Bouquet: Jordbær og lyserød grapefrugt, stenfrugter, krydderier og peber dominerer på et strejf af muskatnød, alt under et dække af balsamico, der gør at den lugter dejlig...
Smag: Stor krop i munden, friskhed, en rigtig god fornemmelse i munden

Også smagt:

Prado Rey Cuvée Primium (2004)
: 85 % Tempranillo, og 15 % Merlot, hvilket blødgør og lysner vinen
Lagring: 7 måneder på amerikansk eg, derefter 3 måneder på franske egetræsfade
Karakteristik:
Farve: Rubinrød farve
Bouquet: Duften har stor frugt og blomsterkrydderi
Smag: Smagen er stor med noter af vanille, kokos, kanel, tørret frugt og balanceret tannin med en lang eftersmag
 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til RIBERA DEL DUERO

Til ^TOPPEN^


 


 
 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til RIBERA DEL DUERO

Til ^TOPPEN^