Real Sitio de Ventosilla i Ribera del Duero er i
en hurtig udvikling som de andre producenter i det nordspanske
område.
Den store vingård har traditionelt
solgt det meste af sin produktion til naboen Pesquera, men 1996
begyndte man selv at producere sine vine og med stort held. De
sælger vinene fra Ribera del Duero under navnet PradoRey.
De har siden 1989 plantet 520 ha vinmarker med 11
forskellige kloner af Tinto Fino for 90% vedkommende. Resten består
af 7% Cabernet Sauvignon og 3% Merlot.
I Parkers Wine Buy’ers guide står der: ”Vinene,
som tilbringer min. 3 mdr. i egefade, mest amerikanske, er særdeles
gode køb. Man får vine med stor fylde og intens frugt”.
Prado Rey Gran Reserva
95% Tempranillo, 3% Cabernet Sauvignon, 2%
Merlot
36 måneder på
80% fransk eg og
20% andet eg Karakteristik: Farve: Intens rubinrød farve og jod i
fælgene Bouquet:
Den har en stor kompleks aroma, især flåede
røde vilde frugter, syltetøj, mineraler og
balsamico på næsen og ... bliver mere subtil
som den ånder i glasset Smag:
I munden er den elegant, lang og blød
garvning, kompleks struktur, men dog meget
afrundet og en lang og silkeagtig eftersmag.
Prado Rey Reserva
: 95 %
Tempranillo, 3 % Cabernet Sauvignon og
2 % Merlot Lagring: 20 måneder på amerikansk og fransk eg Karakteristik: Farve: Rubinrød med flot nuanceret kant Bouquet: Kompleks aroma i starten med moden frugt og kompot.
Efter let iltning kommer der en let røget duft med kaffebønner og
mineraler Smag: Elegant og behagelig i munden, hvor de bløde tanniner
viser sig. Flot struktur med lang og silkeagtig afslutning
Prado Rey Crianza
: 95 %
Tempranillo, 3 % Cabernet Sauvignon og
2 % Merlot Lagring: 15 måneder på amerikansk og fransk eg Karakteristik: Farve: Mørk kirsebærrød Bouquet: Kompleks aroma i starten med moden frugt, skovbund
og blomster, hvor efter der kommer kraftigere aromaer af vanille og
krydderier. Efter en tid i glasset breder der sig en duft af
kaffebønner og mineraler Smag: Behagelig med harmoni mellem frugt og fad. Elementer
fra duften går igen i smagen, som slutter med fløjlsblød eftersmag
Prado Rey Roble
: 95 %
Tempranillo, 3 % Cabernet Sauvignon og
2 % Merlot Lagring: 6 måneder på amerikansk og fransk eg Karakteristik: Farve: Vinen præsenterer en intens lilla rød farve med
violette toner Bouquet: Den er meget frugtagtig, intens og cool, med et
strejf af bær-kompot og balsamico samt krydret touch fra
egetræsfade-modningen Smag: I munden er den cool og meget vedholdende af frugt,
rund og afbalanceret, fløjlsagtig og kødfuld, med lang eftersmag. En
perfekt integreret strejf af egetræsfade.
Prado Rey Elite
: 100
%
Tempranillo Lagring: 18 måneder på amerikansk og fransk eg Karakteristik: Farve: Rubinrød farve med iodiseret undertoner. En strålende,
uigennemsigtig vin Bouquet: Komplekse aromaer. Efter iltning, kommer der dufte
af frugt-kompot, mineraler og røg takket være kvaliteten og de
egenskaber fra træet der anvendes ved lagringen. Smag: I munden er den stor, rund med velintegrerede tanniner
og en lang behagelig eftersmag, hvor alle varianterne kommer
igennem.
Prado Rey Rosado
: 50 %
Tempranillo og 50 % Merlot Lagring: 3 måneder på fad Karakteristik: Farve: Smuk iriserende rød Bouquet: Jordbær og lyserød grapefrugt, stenfrugter,
krydderier og peber dominerer på et strejf af muskatnød, alt under
et dække af balsamico, der gør at den lugter dejlig... Smag: Stor krop i munden, friskhed, en rigtig god fornemmelse
i munden
Også smagt:
Prado Rey Cuvée Primium (2004)
: 85 %
Tempranillo, og 15 % Merlot, hvilket
blødgør og lysner vinen Lagring: 7 måneder på amerikansk eg, derefter 3 måneder på
franske egetræsfade Karakteristik: Farve: Rubinrød farve Bouquet: Duften har stor frugt og blomsterkrydderi Smag: Smagen er stor med noter af vanille, kokos, kanel,
tørret frugt og balanceret tannin med en lang eftersmag