Patrick Jasmin

NCco Klub"Vin" præsenterer:

 
Patrick Jasmin

Côte-Rôties, der er lavet af Robert Jasmin og nu hans søn Patrick, er nogle af de mest intenst aromatiske rødvine i Rhône-dalen, med en lækker overflod af ung frugt og en himmelsk duft, som en eller anden måde formår at udvikle sig yndefuldt jo ældre den bliver. Disse vine når deres bedste efter fire til fem år, men vil holde meget længere.

Prisinterval: Meget dyrt.

Druerne på Jasmins 4 ha. har en gennemsnitlig alder på ca. 30 år. En del af vinstokkene er dog helt tilbage fra de oprindelige beplantninger, og dermed ca. 70-80 år gamle.
Skråningerne på Côte Rôtie er opdelt i flere små parceller. På denne måde tilgodeser man de enkelte rækkers meget forskelligartede mikro-klima og terroir.
Jasmin ejer jordstykker i Côte Brune nord for Ampuis, i markerne, kaldet ”climats” Les Moutonnes og Côte Bodin. Herudover ejer familien også et lille stykke jord i ”lieu-dit” Les Baleyats samt ca. 1 ha. i Côte Blonde.
Forskellighederne i f.eks. Côte Blonde og Côte Brune er meget stor. Derfor vinificeres de to underområder hver for sig.

 


Côte Rôtie

               
Vinen: Côte Rôtie

Jasmin ønsker det elegante og feminine i sine vine. Alle druer afstilkes for at øge udtrækningen af farve. Gæringen foregår på traditionel vis, hvilket i Côte Rôtie vil sige gæring på cementtanke. Lagringen finder sted på træfade, hvoraf kun ca. 10% er nye. Da Jasmin for alt i verden vil undgå tilstedeværelsen af fad-noter i vinen, finder han mere fornuft i at lagre på ca. 2-3 år gamle Tronçais fade fra Bourgogne i op til 2 år.
Syrah er naturligvis den primære drue, men alt afhængig af årgangen tilsættes også en smule Viognier. Denne blanding har været brugt i området i århundreder og er medvirkende til at give vinene en forførende blomster-agtig og feminin duft. Jasmin anvender ca. 5-7% Viognier i vinen.
Jasmins Côte Rôtie er blandt områdets bedste. Jasmin ønsker ikke kraftfulde og rustikke vine,men derimod elegance. Vinen bliver ofte kaldt den mest burgundiske af alle Côte Rôtie’erne.

Côte Rôtie: Côte Blonde
_

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til RHONE

Til ^TOPPEN^