Klassifikations-system
Klassifikations-system

1. AC / AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)

Dette er den øverste kategori i den officielle klassificering af franske vine. Den er defineret af regler, der dækker vingård, udbytter, druesorter, geografiske grænser og alkohol indhold. En AC garanterer oprindelse og, op til et punkt, vinens stil, men ikke dens kvalitet.

2. VDQS (Vin Délimité de Qualité Supérieure)
Den anden højeste klassifikationsgrad for franske vine.

3. Vin de pays
Fransk landvin. Dette er den tredje kategori. Ud over fire regionale vin de pays, er der mange flere afdelinger og stadig flere lokale navne.

4. Vin de Table
Fransk bordvin, det laveste niveau i ”hakkeordenen” i Frankrigs klassifikationssystem.
 

Côtes du Rhône AC/AOC
(Appellation d'Origine Contrôlée)

Den generelle AC for hele Rhône-dalen. Over 90 procent er rød og rosé hovedsagelig fra druen Grenache med noget Cinsaut, Syrah, Carignan og Mourvèdre for at tilføje masser af varm, krydret sydlig personlighed. Moderne vinfremstilling har revolutioneret dens stil, og dagens vine er generelt saftige og krydret og let at drikke, ideelt set inden to år. Nogle vine har mere dybde og struktur og er på deres højeste efter fem år. Prisinterval: Billig til moderat.

Côtes du Rhône-Villages AC/AOC
(Appellation d'Origine Contrôlée)

AC for vine med et højere alkoholindhold end Côtes du Rhône, og som dækker 16 landsbyer i det sydlige Rhône, der traditionelt har lavet bedre vin (især byerne Cairanne, Séguret, Valréas, Sablet, Visan, Chusclan, Laudun).

Næsten alle de bedste Villages vine er røde, og de har en fantastisk krydret smag og kan gemmes i op til ti år.

Prisinterval: Billig til moderat.

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til RHONE

Til ^TOPPEN^