Château des Fines Roches

NCco Klub"Vin" præsenterer:

 

Stedet kom i Moussetfamiliens eje i 1930-erne. I dag ejes og drives det af Catherine Mousset (gift med Robert Barrot) sammen med de to døtre Gaelle og Amelie Barrot. Gaelle er pigen i vinmarken, mens Amélie arbejder med kommercielle opgaver. Gaelles mand, Frédéric Maillet, har ansvaret for selve vinfremstillingen i kældrene. Det er de tre unge mennesker, der har det egentlige ansvar i dag. - Den egentlige skaber af familieejendommen var Louis Mousset, Chaterines far. Han skabte også en større negociantvirksomhed, der dog ikke længere er i familiens besiddelse.

Domænet har et betydeligt areal. I AOC Chateauneuf du Pape ejer Fines Roches  5 ha. med grønne druer og 49 ha. med blå druer. - I Cotes du Rhone og Cotes du Rhone Villages ejer man Chateau Bois de la Garde med 65 ha. Her laves kun rødvine og lidt rosévin. - Endvidere købte man i 2003 Chateau Jas de Bressy fra Trintignant-familien med 5,5 ha Chateauneuf du Pape, og man ejer desuden 11 ha. Vin du Pays.

Vinene fremstilles i i et kæmpemæssigt kælderlokale (bygget i 1970'erne), der ligger tæt på Route de Bedarrides (når man herfra drejer af mod Fines Roches). Her laves vine fra 7 forskellige grene af Mousset-familien. Når man vandrer hen langs rækken af tanke/fade står der de forskellige producenters navne på tankene. Det er nærmest en form for familie-kooperativ. Hvert familiemedlems vin laves naturligvis helt separat.

NC på Château des Fines Roches

 
Den meget specielle byggestil vækker opmærksomhed hos den forbipasserende.  Den giver mindelser om en middelalderborg eller et italiensk castello. Bygningerne er fra 1800-tallet og har altid haft til hovedformål at huse kældre for en vinproducent - og hvilken kulisse.
 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til RHONE

Til ^TOPPEN^


 
Vin-sortiment...
Chateauneuf du Pape
70% Grenache, 15% Syrah, 5% Cinsault, 8% Mourvèdre og 2% Muscardin og Counoise. Gennemsnitsalderen på planterne er 40 år. Der produceres ca. 200.000 flasker om året. Fadlagring i ca. 12 måneder på foudres og barrels.
 
Chateauneuf du Pape Fines Roches de Chateauneuf du Pape
Fra den bedste del af markerne. Her er druesammensætningen 75% Grenache, 15% Mourvèdre og 10% Syrah. Denne vin modnes på 1-3 år gamle træfade i ca. 12 måneder. Der produceres 6-7.000 flasker.

Chateauneuf du Pape Jas de Bressy
Fra 4,5 ha. med 80-årige vinplanter: 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvedre. Vinen lagres i ca. 18 mdr. i foudres eller barriques. Produktion: 12.000 flasker.
 
Chateauneuf du Pape Blanc
Blanding: 50% Grenache Blanc, 20% Bourboulenc, 20% Clairette og 10% Roussanne. Der laves ca. 20.000 flasker.

Chateauneuf du Pape Blanc Jas de Bressy
Fra 1 ha. med 50% Grenache Blanc og 50% Roussanne - 60-årige vinstokke. Vinifikationen sker på 2-3 årige barriques og lagringen ligeledes i ca. 9 mdr (sur lies). Produktion ca. 1.600 fl.

Cotes du Rhone Bois de la Garde
70% Grenache, 12% Syrah, 10% Carignan,  5% Cinsault, 2% Counoise og 1% Mourvèdre. Denne vin fadlagres ikke. Produktion ca. 350.000 fl.
                
 
 
En af de samgte vine...
Châteauneuf-du-Pape Rouge
 
Druefordelingen på markerne er 70% Grenache Noir, 15% Syrah, 8% Mourvèdre, 5% Cinsault samt 2% Muscadin og Cournoise. Det er også denne sammensætning man normalt finder i rødvinen.

Gæringen foregår på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og varer 20-22 dage. Derefter bliver vinen modnet i 12 måneder på mellemstore træfade (10-20 hl.).

Château Fines Roches har en meget flot, mørk og dyb farve.
I duften virker den meget frisk og sprød først, men den udvikler sig hurtigt mod mere krydrede toner.
Smagen er meget dyb og vinøs, ret blød og velouragtigt. Efter få minutter i glasset, udvikler den toner af engelsk lakrids og får en lækkert mineralitet og stor dybde. Eftersmagen er lang og blød.
                  
 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til RHONE

Til ^TOPPEN^


 
 

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til RHONE

Til ^TOPPEN^