|
|
|
|
Stedet kom
i Moussetfamiliens eje i 1930-erne. I dag ejes og drives det
af Catherine Mousset (gift med Robert Barrot) sammen med de
to døtre Gaelle og Amelie Barrot. Gaelle er pigen i
vinmarken, mens Amélie arbejder med kommercielle opgaver.
Gaelles mand, Frédéric Maillet, har ansvaret for selve
vinfremstillingen i kældrene. Det er de tre unge mennesker,
der har det egentlige ansvar i dag. - Den egentlige skaber
af familieejendommen var Louis Mousset, Chaterines far. Han
skabte også en større negociantvirksomhed, der dog ikke
længere er i familiens besiddelse.
Domænet har et betydeligt areal. I AOC Chateauneuf du Pape ejer Fines Roches 5 ha. med grønne druer og 49 ha. med blå druer. - I Cotes du Rhone og Cotes du Rhone Villages ejer man Chateau Bois de la Garde med 65 ha. Her laves kun rødvine og lidt rosévin. - Endvidere købte man i 2003 Chateau Jas de Bressy fra Trintignant-familien med 5,5 ha Chateauneuf du Pape, og man ejer desuden 11 ha. Vin du Pays. Vinene fremstilles i i et kæmpemæssigt kælderlokale (bygget i 1970'erne), der ligger tæt på Route de Bedarrides (når man herfra drejer af mod Fines Roches). Her laves vine fra 7 forskellige grene af Mousset-familien. Når man vandrer hen langs rækken af tanke/fade står der de forskellige producenters navne på tankene. Det er nærmest en form for familie-kooperativ. Hvert familiemedlems vin laves naturligvis helt separat. |
![]() |
NC på Château des Fines Roches
Den meget
specielle byggestil vækker opmærksomhed hos den
forbipasserende. Den
giver mindelser om en middelalderborg eller et italiensk
castello. Bygningerne er fra 1800-tallet og har altid haft
til hovedformål at huse kældre for en vinproducent - og
hvilken kulisse.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Chateauneuf du Pape
70% Grenache, 15% Syrah, 5% Cinsault, 8% Mourvèdre og 2% Muscardin og Counoise. Gennemsnitsalderen på planterne er 40 år. Der produceres ca. 200.000 flasker om året. Fadlagring i ca. 12 måneder på foudres og barrels.
Chateauneuf du Pape Fines Roches de
Chateauneuf du Pape
Fra den bedste del af markerne. Her er druesammensætningen 75% Grenache, 15% Mourvèdre og 10% Syrah. Denne vin modnes på 1-3 år gamle træfade i ca. 12 måneder. Der produceres 6-7.000 flasker. Chateauneuf du Pape Jas de Bressy Fra 4,5 ha. med 80-årige vinplanter: 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvedre. Vinen lagres i ca. 18 mdr. i foudres eller barriques. Produktion: 12.000 flasker.
Chateauneuf du Pape Blanc
Blanding: 50% Grenache Blanc, 20% Bourboulenc, 20% Clairette og 10% Roussanne. Der laves ca. 20.000 flasker. Chateauneuf du Pape Blanc Jas de Bressy Fra 1 ha. med 50% Grenache Blanc og 50% Roussanne - 60-årige vinstokke. Vinifikationen sker på 2-3 årige barriques og lagringen ligeledes i ca. 9 mdr (sur lies). Produktion ca. 1.600 fl. Cotes du Rhone Bois de la Garde 70% Grenache, 12% Syrah, 10% Carignan, 5% Cinsault, 2% Counoise og 1% Mourvèdre. Denne vin fadlagres ikke. Produktion ca. 350.000 fl. |
||
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Châteauneuf-du-Pape Rouge
Druefordelingen på markerne er 70% Grenache Noir, 15% Syrah,
8% Mourvèdre, 5% Cinsault samt 2% Muscadin og Cournoise. Det
er også denne sammensætning man normalt finder i rødvinen.
Gæringen foregår på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og varer 20-22 dage. Derefter bliver vinen modnet i 12 måneder på mellemstore træfade (10-20 hl.). Château Fines Roches har en meget flot, mørk og dyb farve. I duften virker den meget frisk og sprød først, men den udvikler sig hurtigt mod mere krydrede toner. Smagen er meget dyb og vinøs, ret blød og velouragtigt. Efter få minutter i glasset, udvikler den toner af engelsk lakrids og får en lækkert mineralitet og stor dybde. Eftersmagen er lang og blød. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|