Château de Beaucastel

NCco Klub"Vin" præsenterer:

 
 
Rhône i syd er en af Frankrigs rigeste og mest varierede regioner. Regionens hjerte her er det velkendte Châteauneuf-du-Pape og
Det startede med Beaucastel
Domaines Perrins historie går tilbage til midten af det 16. århundrede. Noble Pierre de Beaucastel købte i 1549 en lade med tilhørende land i nærheden af landsbyen Courthézon. Senere blev hovedbygningen af det vi i dag kender som Château de Beaucastel bygget. Familien Beaucastel var en anerkendt familie i landsbyen og Pierre de Beaucastel blev i 1687 udnævnt til "Capitaine" for Courthézon af Louis XIV. Det vinbrug, der blev drevet her, blev sat ud af spillet med Phylloxera, og det var først i 1909, da Gabriel Tramier købte ejendommen, at markerne igen blev beplantede, og man startede en vinproduktion. M. Tramier overdrog bruget til sin svigersøn – Pierre Perrin – som udviklede det og havde stor succes. Hans søn, Jacques Perrin, som også grundlagde la Vieille Ferme, byggede videre på sin faders idéer og drev et innovativt og biodynamisk vinbrug. I dag har brødrene Jean-Pierre og François Perrin overtaget driften og viderefører ejendommen helt i deres fars og bedstefars ånd.

Biodynamisk vinbrug
Der har ikke været brugt kemisk gødning (hvad angår Beaucastel) siden 1964. I stedet har man fundet ud af at bruge en blanding af fåregødning og resterne fra det forrige års druepresning. Herved opnår man, at jorden automatisk er i mikrobiologisk balance, og at vinstokkene bliver meget mere resistente over for diverse sygdomme. Perrin brødrenes hovedfilosofi er ikke at stræbe efter at få det største udbytte pr. ha, men derimod sætter de en ære i at høste sunde og afbalancerede druer, som kan producere store vine af enestående kvalitet.

Usædvanlig produktion
Høsten af druerne foregår udelukkende ved håndplukning, og derefter sorteres de – også manuelt – meget nøje. Kun de bedste druer bliver til vin. Druerne gennemgår en speciel proces, som er helt unik: De varmes op til omkring 80° i 30 sekunder, hvorefter de nedkøles til kældertemperatur og derefter gennemgår en traditionel vinfremstillingsproces. Ved at bruge denne særlige opvarmningsmetode reducerer man kraftigt i anvendelsen af svovl, og smagen og farven på vinene intensiveres. Desuden behandles hver druesort separat for at bevare aromaen, karakteren og originaliteten ved hver sort.

Beaucastel, La Vieille Ferme
Domaines Perrin er ikke kun Château de Beaucastel. Familien producerer også vinene le Coudoulet de Beaucastel, La Vieille Ferme, le Château du Grand Prébois og sidst men ikke mindst les Réserves Perrin. Vinene er alle af høj kvalitet og har hver især deres særpræg. Le Coudoulet de Beaucastel bliver ligesom le Château de Beaucastel produceret efter biodynamiske principper. La Vieille Ferme er vine fra opkøbte druer fra bjergområderne Luberon (hvidvine) og Mont Ventoux (rødvine). Les Réserves Perrin er fra de klart bedste områder i Vallée du Rhône. Domaines Perrin laver autentiske, solide vine med personlighed. De er fremstillet med innovation og opofrelse, samt en enorm respekt for naturen. Vinene er nok nogle af verdens bedste i deres klasse, og er efterspurgte verden over.
 
 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til RHONE

Til ^TOPPEN^


 

Vin-sortiment...

Der laves 4 forskellige cuvéer med navnet Chateau de Beaucastel:

Chateauneuf du Pape Blanc
Fra 5,5 ha. med 80% Roussanne og 20 % Grenache Blanc. 30% gæres på nye barriques og resten i cementank og lagres derefter i ca. 8 mdr i barriques eller cementtank i samme forhold.

Chateauneuf du Pape Blanc Vieilles Vignes 
Fra 3 ha. med 100 % Roussanne, der er mindst 75 år gamle. Halvdelen gæres på træfade og den anden halvdel i ståltank og lagres derefter i ca. 8 mdr i barriques eller cementtank.

Chateauneuf du Pape
 
Laves fra ca. 70 ha. med 30% Grenache, 30% Mourvedre, 10% Syrah, 5% Cinsault og resten med de resterende tilladte sorter: Vaccarese, Terret Noir, Muscardin, Picpoul, Picardan, Bourboulenc og Roussanne. Gennemsnitsalderen er over 50 år. Udbytte max. 30 hl/ha. Denne cuvée lagres på foudres i ca. 12 mdr.

Chateauneuf du Pape Hommage à Jacques Perrin
Denne cuvée laves fra 2 ha. med 70-95 år gamle stokke: 70% Mourvedre, 15% Syrah, 10% Grenache og 5% Counoise. Vinen laves kun i gode årgange. I princippet samme fremstillingsmåde som nævnt overfor, men længere fadlagring og et endnu højere indhold af Mourvedre - kan variere efter årgangen.
 

I umiddelbar nærhed af appellationsgrænsen for Chateauneuf du Pape, øst for motorvejen ejer Beaucastel 30 ha AOC Cotes du Rhone, hvorfra der produceres rød og hvid Cotes du Rhone, kaldt Coudoulet de Beaucastel. Jordtypen er stort set den samme som på Beaucastels øvrige marker og er ligeledes dækket af store rullesten.

Rød Cotes du Rhone Coudoulet de Beaucastel
Laves fra en blanding af 30% Grenache, 30% Mourvèdre, 20% Syrah  og 20% Cinsault. Den lagres 6-8 mdr. i foudres og fremtræder med en temmelig tanninrig struktur, der har godt af en vis lagringsperiode for afrunding - måske ca. 5 år.

Hvid Cotes du Rhone Coudoulet de Beaucastel
Fra ca. 3 ha. med 30% Marsanne, 30% Viognier, 30% Bourboulenc og 10% Clairette. Som for den hvide Chateauneuf du Pape gæres og lagres vinen delvis på træfade og delvis i tank.
 

Ud over vinene med navnene Chateau de Beaucastel og Coudoulet de Beaucastel produceres en lang række andre Rhonevine under mærket Perrin et Fils. 

 

 

Nogle af de smagte vine...


Château de Beaucastel, Rouge

Vinene fra denne historiske ejendom er blandt verdens bedste. De rød Châteauneuf’er er altid blandt områdets bedste.

På Château de Beaucastel anvendes alle de 13 tilladte druesorter i deres rødvin. Det der gør Beaucastel meget speciel, er dog, at andelen af Mourvèdre er langt højere end andre Châteauneuf’er. Det giver en meget romatisk og nærmest animalsk vin med et nærmest uendeligt potentiale.

Druerne høstes manuelt og mosten gærer på tanke af rustfri stål – hver druesort for sig. Efter den malolaktiske gæring blandes druesorterne og mosten lagres på egetræsfade i minimum 18 måneder. Det er en dejlig mørk, tæt, kraftig og længelevende vin. En oplevelse ud over det sædvanlige.

 

Château de Beaucastel, Blanc

På Château de Beaucastel har man oparbejdet et ry som bannerfører i Châteauneuf, både hvad angår kvalitet og nytænkning. Ikke kun på rødvinssiden distancerer Château de Beaucastel de øvrige producenter i området.

Hvidvinen er om mulig endnu mere suveræn i dens position som den bedste hvide Châteauneuf. Druesammensætningen er den klassiske for området med Roussanne, Grenache Blanc, og derudover en lille andel af sorterne Piquepoul, Picardan, Bourboulenc og Clairette. Hver enkelt druesort har sine egne karakteristika, og på Château de Beaucastel er man af den overbevisning, at ingen kan undvære. Således har man altid en stor palette at arbejde med når vinen skal sammensættes. De enkelte druesorter vinificeres og lagres hver for sig. Lagringsperioden løber over ca. 8 måneder, hvoraf 30% tilbringer tiden på træfade, og 70% på rustfri ståltanke.

Vinen er en delikat parfumeret og særdeles elegant hvid Châteauneuf. Duft af melon og fersken, smag domineret af honning og citrus.

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til RHONE

Til ^TOPPEN^


 
 
 

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til RHONE

Til ^TOPPEN^