Mas Martinet

NCco Klub"Vin" præsenterer:

Mas Martinet, Priorat
Biologen Jose Luis Perez har skabt vingården Clos Martinet. Familien Perez vinøse fremtid er i den grad sikret, da José Luis datter, Sara har vist sig at være et af Spaniens største vintalenter. Hun har i øvrigt dannet par med Rene Barbiers søn, Rene Jr, fra Clos Mogador. Dette ægtepar har gang i utallige vinprojekter rundt om i Spanien. Hjemmebanen er dog Priorat, og for Saras vedkommende står vinvuggen stadig på Clos Martinet, som hun i dag har overtaget det produktionsmæssige ansvar for.

Mas Martinet Assessoraments blev grundlagt i slutningen af 2001 som følge af 2. generations overtagelse af Mas Martinet Viticultors. Efter overtagelsen var det naturligt at drage nytte af den erfaring og kommunikative evner, som grundlæggeren af Mas Martinet Viticultors, Josep Lluís Pérez, er i besiddelse af ved at starte en ny aktivitet, nemlig rådgivning om alle spørgsmål i forbindelse med vindyrkning. Deres mål er at lave vinmarker med druer af høj kvalitet, som igen vil give mulighed for at producere vine af høj kvalitet med maksimal produktivitet under hensyntagen til miljøet.
 
For at kunne tilbyde virksomheder bedre rådgivning, er firmaets erfaring baseret på undersøgelser og forsøg foretaget i to vinmarker, der dækker 8,5 hektar. Vinmarkerne er Serra Alta og Mas Sero.                                       I
I disse vinmarker er der opbygget forskellige typer af terrasser, der faktisk har været en følge af udviklingen af de nødvendige arbejder for at forbedre jorden foretaget fra 1986 til 2005.

Målet har altid været at optimere jordens udnyttelse og minimere den visuelle påvirkning af landskabet. I Priorat, hvor terrasserne er temmelig stejle, er det særligt svært, men det er lykkedes at designe forskellige modeller med tilfredsstillende resultat. 


J
I forhold til vin-planterne, er der udviklet nogle metoder ved hjælp af særlige espalier.
Med dem kan der dyrkes druer af høj kvalitet, selv med meget kraftige planter.


Serra Alta

Mas Sero

 

På vingården er der designet et vinfremstillings-system med et pumpesystem i et lukket kredsløb, der er mere hygiejnisk og miljøvenligt.

 

 

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til PRIORAT

Til ^TOPPEN^


 

 Vin-sortiment I

Der produceres ca. 3000 kasser på Mas Martinet fra vingårdens 10 hektar vinmarker. Omkring halvdelen af produktionen er 2. vinen Martinet Bru. Markerne er beplantet med 45% Grenache, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Syrah og 10% Carignan. Vinstilen er meget kraftig og maskulin, høj alkohol, godt suppleret af en kraftig dosis ny eg, som den intense vin opsuger i fin stil. Clos Martinet er måske den mest ”Bordeauxagtige” af Prioratvinene, og samtidig den mest holdbare. Denne vingård er en af Spaniens mest sagnomspundne.

Clos Martinet

Druer: Grenache-blanding (Grenache er den dominerende drue, men alt afhængig af årgang også tilsat Syrah, Carignan, Cabernet Sauvignon og Merlot).

Alkohol:
14,5%

Lagring:
18 måneder i 60% nye franske egetræsfade og aftappes ufiltreret.

Smagsnoter:
En dybt koncentreret, kompleks og smukt defineret vin, rugende blåbær, solbær, tørrede urter, mineraler og krydderier, meget intens, lang ekspansiv og opløftende finish.
Martinet Brut

Druer:
Grenache-blanding (Grenache er den dominerende drue, men alt afhængig af årgang også tilsat Syrah, Carignan, Cabernet Sauvignon og Merlot).

Lagring:
omkring 17 måneder i franske egetræsfade.

Smagsnoter:
Vinmagasinet september 2007: »5 glas – Fremragende vin«:
»Dejligt glas Priorat til fornuftig pris. Klassisk Garnacha-domineret næse med et let støvet præg af peber, mentol og kamfer. Velkomponeret og velbalanceret vin, med frugt nok til at give krop til en kompakt syrestruktur. Flot.«

 Vin-sortiment II ("nye" vine...)

MARTINET DEGUSTACIÓ No1

MARTINET DEGUSTACIÓ No2

CASPAR

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til PRIORAT

Til ^TOPPEN^