Clos Mogador |
NCco Klub"Vin" præsenterer: |
|
|
|
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
![]() |
Vindyrkningen foregår udelukkende biodynamisk.
Druerne høstes i små plastikkasser, og bringes hele til vineriet. Høsten varer i 2½ måned, helt fra sidst i august og frem til først i oktober. Det er for at sikre, at alle druer høstes præcist, når Barbier mener, at de har den rette modenhed. I øvrigt mener han ikke, at druerne må blive for overmodne. I vineriet sorteres druerne og opdeles efter farve !!!! Hver kulør vinificeres for sig, og alle druer afstilkes. Gæringen er lang, ofte op til 40 dage, og foregår i 500 liters åbne træfade. Den malolaktiske gæring starter herefter, mens vinen endnu opholder sig i de store 500 liters fade. Dette er ret usædvanligt, da man i store træfade ikke har helt samme kontrol over temperaturen, hvilket er helt vitalt under den malolaktiske gæring. Vinen føres herefter til 225-liters barriques,
hvoraf 80% er nye, 20% er to-års fade. Vinene flaskelagrer i 8-9 måneder inden de sælges. Også dette er usædvanligt for området, idet Mogadors Clos-søstre sælges umiddelbart efter at de er tappet på flaske. |
![]()
|
|
![]() |
|
|||
![]() ![]() |
Clos Mogador Clos Mogador er den mest autentiske af Priorat-vinene. Vinene er sorte, intense og ekstremt koncentreret. Duften er mættet med bæraroma, og de mange tanniner er godt hengemt under lag af sødme og ekstrakt. Det anbefales at dekantere vinene. |
![]() ![]() |
Manyetes Vinen Manyetes er et nyt projekt fra Rene Barbier, første årgang var 1999. Den produceres fra en lille parcel på Mogadorejendommen, hvor Carinyena (70%) og Garnacha (30%) har en gennemsnitlig alder på ca. 80 år. Produktionen er meget begrænset (i år 2001, kun 10.000 fl.). Manyetes er kraftigere og mere rustik end den elegante Mogador |
![]()
|
Clos Nelin Hvidvinene i Priorat hører bestemt til sjældenhederne. Ikke desto mindre er de bedste dog et bekendskab værd. Clos Nelin er om ikke den bedste, så i hvert fald tæt på. Mogadors nye hvidvin Clos Nelin er for så vidt vinificeret efter samme princip som de røde vine. Ideen er ikke at skabe en ny teknologisk vin, men derimod en naturlig fremstillet hvidvin helt efter Rene Barbiers filosofi. Druesammensætningen er meget speciel, hele 6 forskellige kort er i spil. Alle druer høstes på Barbiers egne marker, men specielt en mark er værd at hæfte sig ved. Viogiervinstokkene står nemlig ved siden af den verdensberømte L’Ermita-vinmark. Kuløren er en gylden glød (Pinot Noir). Bouqueten er aromatisk, krydret og meget intens. Smagen er rig og storladen med masser af frisk frugt. |