Clos Figueras
Besøg på vingården i maj 2012

Det blev en helt fantastisk eftermiddag og aften på det, som de selv kalder for deres ydmyge og lille vingård i hjertet af Priorat!
Deres vine er dog hverken "ydmyge og lille". Det er simpelthen storslåede Priorat-vine.
Og vingården er beliggende i hjertet af Gratallops med perfekte omgivelser til et besøg.

Efter gennemgangen af vineriet og vinsmagningen sluttede vi af med en dejlig tapas-anretning på vingårdens restaurant, Les Figueres, der ligger i tilknytning til vingården, men mere om det senere.

Se
- Ankomst og modtagelse >
- Vineriet >
- Vinsmagningen >
- Tapas >
- Indkøb >
- Tak >

 

Ankomst og modtagelse
Vi fik en venlig og imødekommende modtagelse af Miquel Compte, vingårdens daglige leder, som jeg havde aftalt besøget med. Det skulle vise sig, at Miquel Compte havde flere jobs den aften!
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Clos Figueras

Clos Figueras

Clos Figueras

Clos Figueras

Miquel Compte, direktør (tv)

Rachel Richtie, public relations

Jaume Pujol, ønolog (th)

Clos Figueras

Clos Figueras

Vineriet
Miquel Compte indledte rundvisningen og fortalte om Clos Figueras' spændende start og udvikling. Herefter præsenterede han Rachel Richtie, der står for vingårdens public relations. Hun tog over og gav os et interessant og levende indblik i hele Priorat's historie, hvor vin jo har en fremtrædende plads.
Så stødte vingårdens ønolog Jaume Pujol til og han tog os inden vin-smagningen med ned i vingårdens spektakulære 300 år gamle underjordiske kælder. Den giver ideelle betingelser for lagring og udvikling af Clos Figueras vifte af vine i franske egetræsfade, hvoraf nogle er fornyes hvert år.
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Vineriet

Miquel Compte og Rachel Richtie fortæller...

Vineriet

Vineriet

Vineriet

Nedgang til kælderen

Vineriet

Kælderen

Vineriet

Kælderen

Vineriet

Kælderen, hvor Jaume Pujol viser frem og fortæller...

Vineriet

Kælderen

Vineriet

Kælderen

Vineriet

Kælderen

Vinsmagning
Smagningen foregik i perfekte omgivelser udendørs på en overdækket terrasse ved store egetræsfade ved siden af restauranten under kyndig ledelse af ønologen Jaume Pujol og Rachel Richtie, PR.
Det foregik på en hyggelig og dejlig afslappet måde, hvor de to fint supplerede hinanden. Frem for at fortælle en masse, ville Jaume Pujol hellere have, at vi stillede spørgsmål, og det kom der en rigtig god "ping pong" ud af.
Et af emnerne var drue-sammensætningen, som Jaume Pujol, som han sagde, havde "svært" ved helt nøjagtig at huske de enkelte årgange fra hinanden. Filosofien var nemlig at få de enkelte årgange til at ligne hinanden så godt som muligt, - og det var her "sporten" (udfordringen) lå.
Apropos sport, så bemærkede en af deltagerne, at en af de smagte vines farve var som FC Barcelonas farver. Det affødte en snak om fodbold, og her viste det sig - til vor overraskelse - at Jaume Pujol, selvom han var født og boede i Priorat, så var han Real Madrid-fan! Det gav selvfølgelig visse udfordringer, når man boede i Catalonien.
Vi smagte husets p.t. fire vine, men det skulle ikke undre mig, hvis en femte - en sød rød - var på vej...
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Vinsmagning

De fire vine

Vinsmagning

Jaume Pujol gør klar

Vinsmagning

Rachel Richtie og Jaume Pujol fortæller...

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Vinsmagning

Hyggelig og afslappende...

Vinsmagning

Hyggelig og afslappende...

Tapas
I tilknytning til vingården ligger deres restaurant, Les Figueres, hvor der er mulighed for både indendørs og udendørs servering, - idyllisk med udsigt til vinmarkerne.
Restauranten har normalt kun åben i weekenderne, men åbnede specielt for vor lille gruppe, da vi besøgte vingården sidst på eftermiddagen en solfyldt onsdag i maj. Miquel Compte havde lovet at sørge for lidt tapas til os.
Og "sørge for" viste sig at betyde, at han selv stod i køkkenet! Her åbenbarede det sig, at han er lige så god en kok, som han er til at fremstille fremragende vin. Og serveringen tog hans to hjælpere, Rachel Richtie og Jaume Pujol, sig af på fornemmeste vis.
Og "lidt" tapas viste sig at betyde et forrygende antal retter fremstillet af gode, lokale råvarer - og det hele blev ikke mindre fremragende med "husets vine" dertil! Og så må vi ikke glemme deres superbe olivenolie!
Det blev en rigtig hyggelig aften, ja helt fantastisk - en aften vi aldrig vil glemme - siddende udendørs i pragtfuld vejr, i en flot have med skøn udsigt til vinmarkerne, - og så nyde en fremragende middag med gode lokale råvarer og vine! Bedre kan det simpelthen ikke blive!!!
 

Klik på et billede for stor størrelse
- og brug computerens tilbageknap øverst til venstre for at komme tilbage hertil.

Restaurant Les Figueres

Restaurant Les Figueres

Restaurant Les Figueres

Velkomsthilsen...

Restaurant Les Figueres

Udsigt fra vin-smagnings-terrassen til haven

Restaurant Les Figueres

Udsigt til have og vinmarker

Restaurant Les Figueres

Udsigt til vinmarkerne

Restaurant Les Figueres

Haven

Restaurant Les Figueres

Haven

Restaurant Les Figueres

Tapas i haven - idyllisk...

Restaurant Les Figueres

Idyl...

Restaurant Les Figueres

Rachel Richtie serverer og præsenterer maden

Restaurant Les Figueres

Hygge...

Restaurant Les Figueres

Hygge...

Restaurant Les Figueres

Hygge...

Restaurant Les Figueres

Hygge...

Restaurant Les Figueres

Åh - hvor herligt!

Restaurant Les Figueres

Idyl...

Restaurant Les Figueres

Solnedgang...

Restaurant Les Figueres

Så er vi nået til desserten...

Tilfredsheden lyser ud af øjenene...

Indkøb...
Vi sluttede et helt fantastisk besøg på Clos Figueras med lidt indkøb af både vin og olivenolie.
 

Indkøb...

Indkøb...

Indkøb...

Indkøb...

Indkøb...

Indkøb...

Hjemtransport...

Tak
Der skal lyde en stor tak til Miquel Compte, Rachel Richtie og Jaume Pujol for dette fremragende arrangement,
både besøget på vingården og tapas-middagen på deres restaurant.
Barcelona-gruppen fra Danmark
 


NCco v/N. C. Petersen Golf Alle 1A
DK-6000 Kolding
+45 40 18 80 72 ncp@ncco.dk