Clos Erasmus

NCco Klub"Vin" præsenterer:

Clos Erasmus laves af René Barbier (Clos Mogador) for hans gode ven, den amerikanske kvinde Daphne Glorian. Vinen er en at Priorats helt store stjerner, hvilket vinjournalister fra hele verden for længst har opdaget (har blandt andet i flere årgange fået op til 99 point af Robert Parker).

Daphne Glorian var sammen med Rene Barbier blandt de første af en lille eksklusiv række af frygtløse pionerer, der havde sat sig for at give det lille vindistrikt Priorat en tiltrængt renæssance.

Rene Barbiers ide med vinen er, at den gerne skulle afspejle Daphnes temperament og karisma. Dette kommer der en fantastik vin ud af. Druesammensætningen varierer fra år til år, men ligger sædvanligvis tæt op af dette forhold: 65% Grenache, 20% Cabernet Sauvignon, og 15% Syrah. Clos Erasmus lagres på 100% nye franske egetræsfade.

Det teatralske navn Erasmus fandt Daphne Glorian på, da vineriet i sin tid blev indrettet i det lille teater i Gratallops.

Da Daphne bor i USA bliver langt hovedparten af de få producerede flasker solgt på det amerikanske marked.
 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til PRIORAT

Til ^TOPPEN^


 
                   Vin-sortiment...                 
Clos Erasmus

På Clos Erasmus er udbyttet meget lavt, og hver vinstok giver kun ½ kg. druer. Vinene er generelt alkoholrige, intense og mørke frugtbomber.
 
Vinen er et sandt mirakel. Styrken, fastheden og elegancen er uden sidestykke i Daphnes vine. Alle processer i dyrkningen og produktionen er i så lille en kvantitativ skala, at de kan udføres af én kvinde. Daphne Glorian kontrollerer alt arbejdet på de bare 2 hektarer vinmarker, og fra vinstokke plantet så sent som i 1990 produceres Clos Erasmus af Grenache, Cabernet Sauvignon og Syrah.

Druesorter:
65% Grenache
20% Cabernet Sauvignon
15% Syrah
Afhængig af årgangen

Lagring:
14 – 18 måneder på nye franske træfade

Laurel
Laurel er 2. vinen til Clos Erasmus. Den produceres med nøjagtig den samme omhu som Clos Erasmus. Det eneste, der adskiller vinene, er den endelige udvælgelse af fade. Hvert år skubber Daphne et par fade til side inden den endelige blanding af Erasmus. Det kommer der således Laurel ud af. Vinen er ligesom sin ”storesøster” et sandt mirakel.

Druesorter:
65% Grenache
20% Cabernet Sauvignon
15% Syrah
Afhængig af årgangen

Lagring:
14 – 18 måneder på nye franske træfade

 

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til PRIORAT

Til ^TOPPEN^