Celler Cal Pla

NCco Klub"Vin" præsenterer:

Celler Cal Pla
Vi slutter rundturen i Priorat hos en af de gamle, mere traditionelle producenter.

Vi er her prismæssigt i en helt anden verden. Topvinen koster ca. 18 € – og det er vel en faktor 3-12 på mange af de andre nævnte vine.

I byen Porrera med en befolkning på knap 500 indbyggere, ligger den lille vingård, Celler Cal Pla, der blev grundlagt i 1814, og de nuværende ejere købte gården i 1929 og har dyrket vin i 7 generationer.
Vingårdens kældre strækker sig ind under byen.


Min vineksperts besøg på vingården var lidt af en oplevelse.

Rundvisningen blev foretaget af en søn, medens hele familien pænt ventede på at han blev færdig med rundvisningen.

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til PRIORAT

Til ^TOPPEN^


 

Vin-sortiment...

Flere varianter med følgende "hoved-vine"...


Mas d'en Compte
Rød – 1. vin

Cal Pla
Rød – 2. vin

Mas d'en Compte
Hvid – 1. vin

Cal Pla
Hvid – 2. vin

Mas d'en Compte
Rosé

 

Vin-beskrivelser og smagsnoter...

Mas d'en Compte
Crianza – Rød – 1. vin
Druer: 50% Cariñena, 40% Garnacha og 10% Cabernet Sauvignon, alle fra gamle vinstokke: 20 år gammel Garnacha/ Cabernet og 60 år gamle Carignan.
Lagring: 14 måneder i nye franske (70%) og amerikanske (30%) egetræsfade og 8 måneder i flaske.
Alkohol: 14,5% vol.
Smagsnoter: Blækagtig rubinrød i farven, kraftfuld aroma af brombær og hindbær, mørk chokolade, krydderurter, kanel og muskatnød, meget udtalt og fuld af moden blomme frugt med mineralske noter, god struktur, fløjlsagtig konsistens, fantastisk dybde med en mindeværdig finish af stor stil og imponerende vedholdenhed.
Cal Pla
Crianza – Rød – 2. vin

Druer: 50% Garnacha, 45% Cariñena og 5% Cabernet Sauvignon.

Lagring: 14 måneder på amerikansk (15%) og fransk (85%) egetræ.

Smagsnoter: Lys rød rubin farve. Frugt med muskatnød, kanel og hvid peber næse. En vin af karakter, medium krop, tør, koncentreret ribs og solbær, stikkelsbær-frugt med god syre og bløde læderagtig tanniner. Langvarig finish.

Mas d'en Compte
Hvid

Druer: 60% Garnacha Blanca, 20% Picapoll, 10% Pansa, 10% Macabeo.

Lagring: I 80% nye franske og 20% amerikanske egetræsfade i 6 måneder. Vinen aftappes i en Bourgogne stil flaske.

Alkohol: 13,5%

Smagsnoter: En flot og spændende kompleks næse af sukkersøde pære og æble, ananas, grapefrugt, kiwi, kakao, abrikoser, ristede mineraler, meget fuld og smøragtig på ganen med stor koncentreret og rig tekstur af kødfulde ananas, fersken, mineraler, perfekt samlet med en afbalanceret syre og storslåede langvarig finish.

Cal Pla
Hvid

Druer:
40% Garnacha Blanca, 30% Macabeo, 30% Moscatel fra gennemsnitligt 20 år gamle vinstokke.

Lagring:
5 måneder i rustfri ståltanke.

Alkohol:
13,5%

Smagsnoter:
Lys gylden gul,aromatisk, koncentreret fersken næse. Intens rigdom af tropiske frugter - ananas, litchiblommer og fersken, honningagtig og smøragtig med stor krop og langvarig finish.

Mas d'en Compte
Rosé

Druer:
50% Garnacha Roja (gris) og 50% Picapoll Negre fra 15 år gamle vinstokke.

Lagring:
I 3 år gamle fade.

Alkohol:
14,5%

Smagsnoter:
Rosé med god struktur.

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til PRIORAT

Til ^TOPPEN^


 

 

Til NCco Klub"Vin"

Til BERETNINGER

Til PRIORAT

Til ^TOPPEN^