.
¤ NCco for iPhone: Tryk to gange her for at zoome til hel skærm ¤
.

Bedømte vine

Klubbens
bedømmelser       
Kriterier Vi prøvesmager primært vine til under 100 kr./flasken, hvor vi bedømmer vinens kvalitet i forhold til prisen.
  Smags-noter Vi giver en kort karakteristik af vinen, ud fra sanserne:
- øje/se: Hvordan ser vinen ud?
- næse/duft: Hvad dufter vinen af?
- mund/smage: Hvordan smager vinen?
  Pointgivning Ud fra en helhedsvurdering, herunder vinens pris i forhold til kvaliteten, tildeles vinen point mellem 1 - 10, med 1 som det laveste og 10 som det højeste.

Vin Le Arche Ripasso (Premium Wine Selection* - Le Arche* - Italien)
Farve Rød
Type Ripasso*
Årgang 2008
Druer Corvina*, Rondinella*, Molinara*
Alkohol % 13,5%
Lagring På egetræsfade
Pris kr. 77,95/fl.
Tilbud: 2 fl. for 100 kr. / Special tilbud i blandet ""Value Box"" under 40 kr./fl."
Indkøbssted Dansk Supermarked
Smags-noter Farven er dyb rubinrød med hældning mod det violette. Vedvarende ”gardiner”.
Svag sødlig duft af kirsebær og andre røde frugter.
Saftig, rund sødlig smag med præg af modne bær, især kirsebær, og bløde tanniner. Vedholdende smag. Letdrikkelig stil.
Point 7
 
                   

Noter*:
Premium Wine Selection


Virksomheden blev grundlagt i 2000. Det er derfor en ung, moderne og dynamisk virksomhed, men en, der er blevet oprettet af folk med over 30 års erfaring med produktion af top-kvalitetsvine og distribuere dem rundt om i hele verden. Alle selskaber, hvis vine de sælger, er udvalgt og holdes under konstant kontrol i hver fase af vindyrkningen og -fremstillingen af deres tekniske personale, som består af ønologer med dokumenteret erfaring.


I Valpolicella i Veneto i det nordøstlige Italien (øst for Gardasøen, nord for Verona)
    drejer det sig bl.a. om Le Arche   
Formålet er at præsentere og tilbyde udvalgte produkter, med et glimrende forhold mellem pris og kvalitet. Produktionen af Amarone, Valpolicella Ripasso, Valpolicella Classico og Bardolino Classico, Pinot Grigio og Soave Classico finder sted takket være vinavlere med vinmarker, der dækker et stort område i hele den kuperede zone nord og øst for Verona, afhængig af typen af vin. Konstant engagement og omhu i dyrkning af druer og i vinfremstillingen, hvor de traditionelle metoder konstant opdateres af moderne teknologi, har ført til en fremragende standard af vine. Deres ønologer følger produktionsprocessen ved hjælp af nogle få, men meget dygtige samarbejdspartnere ved de forskellige kældre, som er specialiseret i de forskellige faser af produktionen: dyrkningen af druer, udvælgelse af druerne, proceduren ved vinfremstillingen, som varierer efter den producerede vin, raffinering og aftapning.

Deres ønologer og det konstante tekniske tilsyn og kvalitetskontrol sikrer en fremragende kvalitet af produkterne. Moderne teknologi anvendes således sammen med oplevelsen af regionen med traditioner ned gennem generationer.


 

Le Arche - Vin-sortiment:

     Amarone          Ripasso        Rossogrande    Pinot Grigio    Soave Classico

Ripasso
Dette er en gammel, lokal teknik til vin-fremstilling (ripassare: passere igen). Formålet er at producere vin med ekstra dybde rent smagsmæssigt.
Teknikken går ud på at hælde en let Valpolicella (ny og fuldt gæret) over kvaset og resterne fra Amarone eller Recioto-produktionen. Dette restprodukt indeholder en del sukker og naturligvis også vin, hvormed den lette Valpolicella igen begynder at macerere og gære, samtidig med at der frigives en masse smagsstoffer og kraft fra kvaset.


Druer
Røde druer, der anvendes til fremstilling af vine i Valpolicella i Veneto i det nordøstlige Italien (øst for Gardasøen, nord for Verona).
- Corvina: Den bedste kvalitets-drue og dominerende sort i Valpolicella.
- Rondinella
- Molinara: Anvendes ofte i blandinger  af Valpolicella-vine.


NCco v/N. C. Petersen

Søndertoft 1, 1.th.
DK-9000 Aalborg

+45 98 18 80 72
+45 40 18 80 72
ncp@ncco.dk